perjantai 26. kesäkuuta 2015

Älä osta uusia Always-siteitä

Lontoon-matkan aikana minulla alkoivat menkat ja ostin ensimmäisestä kaupasta nopeasti paketillisen Always-siteitä. Luulin ostaneeni ihan tavallisia siteitä, mutta pian kaupasta poistuttuani ihmettelin, miksi koko käsilaukkuni tuoksuu haisee niin voimakkaasti. Tällöinkin vielä luulin, että ostin hajustettuja siteitä vahingossa. Mutta eihän se ollut mikään vahinko, vaan Always on muuttanut kaikki siteensä "hajuja neutralisoiviksi" eli käytännössä voimakkaasti tuoksuviksi haiseviksi. Asiasta on kirjoitettu mm. Iltalehdessä ja Maria Nordinin blogissa (kannattaa lukea kommentit!). Monet ovat saaneet näistä uudistetuista siteistä esimerkiksi iho-oireita ja hiivatulehduksia. Tuskinpa siis kovin turvallisia aineita sisältävät...

En ymmärrä hajusteiden käyttöä oikein missään. En itse ole hajusteille yliherkkä, mutta en vain tykkää keinotekoisista parfyymeista. Hajusteet ovat siis taloudessamme melko vähäisesti käytössä. Käytän hajusteettomia pyykinpesuaineita (ja huuhteluaineita en lainkaan – lue lisää täältä), käytän hajusteettomia tai mahdollisimman miedosti hajustettuja dödöjä, jne.

Voin vielä jotenkin ymmärtää sen, että joku käyttää esim. hajuvettä, mutta miksi ihmeessä terveyssiteissä pitäisi olla hajusteita?! Kuukautiset eivät mitään hajuhaittoja aiheuta normaalitilanteessa. Sen sijaan nämä uudet siteet tuoksuvat metrien päähän ja ilmoittavat varmasti kaikille, että sinulla on menkat juuri nyt. (Ei sillä, että siinä mitään pahaa olisi, että joku tietää menkkojen nyt olevan, mutta... Ihan siis jo oman terveytesi ja joidenkin ihmisten hajusteyliherkkyyksien takia jätä nämä uudet siteet + samoin Alldays-pikkuhousunsuojat kauppoihin. Merkkejä on muitakin, jos esimerkiksi kuukupin tai kestositeiden käyttäminen ei innosta. Kannattaa kuitenkin huomata, että myös esim. Libressen siteistä osa on hajustettuja.)


Sori vaan P&G. Voitte olla varmoja,
että Always-siteitä ei enää vahingossakaan omaan ostoskoriini päädy

edit: myös Kemikaalikimaran Anja on aiheesta kirjoittanut.

1 kommentti :

  1. Mä ostin tottumuksesta samoja kyseisen merkin pikkuhiusunsuojia kuin aina ennenkin. Kotona sitten ihmettelin kyseistä hajua.. Ja mielestäni ei kyllä missään siinä paketissa mainittu niitä hajustetuiksi... Mutta yhtiön mielestä kyseessä ei kai olekaan hajustettu tuote vaan se hajua neutralisoiva ominaisuus.. Jäi kyllä tällä astmaatikolla / allergisella se paketti käyttämättä!

    VastaaPoista

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!