keskiviikko 26. elokuuta 2015

Lapsen kanssa lentokoneessa

Lentomatka Suomesta Espanjaan (kesto noin 4 tuntia 45 minuuttia) ja mukana melkein 3-vuotias lapsi, joka ei ole kovin innostunut istumaan paikoillaan tuollaista aikaa. Miten matkasta selvittiin? Hyvin, kun mukana oli tarpeeksi tekemistä ja syötävää.

Hyvä ruoka, parempi mieli...

- Mukaan paljon syötävää! (Meidän lento lähti klo 12, joten alkoi olla lounasaika ja Tampereen halpalentoterminaalin kahviossa ei oikein mitään kunnollista ruokaa ole.) Laukuistamme löytyi leipää, hedelmiä, leivos, pähkinöitä ja rusinoita.

Lensimme siis Ryanairilla, joten kun halpalentoyhtiöstä on kyse, niin mitään ruokiahan ei ilmaiseksi toki tarjoiltu (eipä kai esim. Finnairillakaan mitään ruokaa silti nykyisin ole Euroopan-lennoilla). Koneessa toki myydään lämpimiäkin ruokia, mutta me katsoimme viisaammaksi ratkaisuksi ottaa omat eväät. Vain vesipullot kentältä ostettiin.

Paljon tekemistä

- Meillä oli värikynät + värityskuvia, tarroja, pari pientä kirjaa, tietokoneella lastenohjelmia & kännykässä pelejä (esim. Lego Duplo -pelit ovat tytön suosikkeja muistipelin lisäksi).

Toiset ottavat mukaan jonkin ihan uuden lelun, mutta me ei nyt sellaista sitten tehty.

Näin sujui matkustaminen lentokoneessa

Muuta huomioitavaa


Usein lentokoneella matkaillessa on ollut hieman viileää, mutta tällä kertaa koneessa oli todella kuuma. Juomistakin täytyi ostaa koneessa lisää sen vuoksi... Mukana oli kuitenkin lapselle oma pieni peitto, jos sellaista olisi tarvinnut.

Lapsellamme ei enää vaippaa ole, joten vessakäynneistä muistuteltiin säännöllisin väliajoin. Toisella lennolla turvavyövalo paloi suuren osan ajasta, mutta onneksi pissahätä ei iskenyt pahaan aikaan. Varavaatteet kuitenkin siis kannattaa olla käsimatkatavaroissa mukana (myös mahdollisen oksennusvahingon varalta).

Riittivätkö nämä?

Kyllä. Menomatkalla tuli pieni itku ("minä haluan pois täältä"), mutta onneksi syli rauhoitti ja neiti nukahti pienille päikkäreille. Paluumatkalla lento lähti Espanjasta klo 6, joten neiti nukahti nopeasti nousun jälkeen ja nukkui kaksi tuntia. Loppuaika menikin sitten sillä lennolla suhteellisen nopeasti!

Mitään 12 tunnin lentoa en haluaisi edes ajatella, mutta tällainen melko lyhyt matka siis sujui ongelmitta. :)

EDIT 2017: Nyt on myös koettu matkustaminen vauvaikäisen kanssa. Vauvan, joka on aika...noh, haasteellinen persoonaltaan. :D No, onneksi oli maissinaksuja ja tissit.

Miten teillä on sujunut lentomatkat lasten kanssa?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!