maanantai 5. lokakuuta 2015

Hämmästyttää, kummastuttaa... @ Espanja

Nyyh. Ikävä Espanjaan. <3 Sen kunniaksi teen vielä yhden postauksen siitä, mikä Espanjassa on hieman outoa. Tai ei nyt sinänsä kai outoa, vaan erilaista.

Nämä ovat täysin satunnaisia juttuja lähinnä arkipäivien jutuista, toki löytyisi paljon muutakin. :D

Kaupat ja niiden valikoima

Kauppareissuille otetaan usein mukaan kärryt. Niille löytyy ruokakaupoista lukolliset säilytyspaikat kauppakäynnin ajaksi. Jep, kyllähän noita on kätevämpää perässään vetää kuin että kantaisi kauppakasseja!
Karkkivalikoimat ovat aika huonoja perusmarketeissa, kun vertaa Suomen älyttömään tarjontaan. Tässä suht ison kaupan karkkivalikoima. Suklaat ovat btw ihan eri paikassa tässä kaupassa (itse lasken nekin karkeiksi, mutta niitä nyt ei siis tässä ole kuvattuna :D).

Espanjassa on onneksi helppoa karkkilakkoilla,
koska valikoima on aika huonoa omaan makuuni.

Niin ja irtokarkkeja ei oikein tavallisista kaupoista saa (karkkikauppoja on toki erikseen), mutta sen sijaan irtoleivoksia löytyy monista kaupoista.

Leivoksia saa ostaa irtomyynnistä kilohintaan

Yksi mikä aina jaksaa ihmetyttää, on jauhelihat. Espanjan marketeista saa lähinnä "burger meat" -jauhelihoja, jotka sisältävät säilöntäaineita, suolaa, väriaineita, ... ;(

.... Mutta toisaalta oikeita lihakauppoja löytyy todella paljon, joissa voi toki pyytää kauppiasta jauhamaan lihaa mistä lihapalasta vain!

Lihakauppoja riittää, tässä satunnaisen kaupan hintoja tältä kesältä
(esim. pechuga de pollo = kananrinta 4,89e/kg,
solomillo de cerdo = possun ulkofile 6,99e/kg)

Myös kalakauppoja löytyy sekä paljon hedelmä- ja vihanneskauppoja. Ja tietenkin leipomoita, joista saa usein ihania leivoksia ja tietenkin sitä vaaleaa patonkia. Patonkia, joka kuukauden loman jälkeen alkaa tulla korvistakin ulos.

Jauhelihojen lisäksi ihmettelen ihan tavallisen paseeratun tomaatin puuttumista ainakin useimmista kaupoista. Paseerattua tomaattia löytyy toki säilykkeenä, mutta joukossa on aina jotain mausteita ja öljyjä.

Mainitsematta ei voi myöskään jättää ilmakuivattuja kinkkuja ymv., joita kaikissa kaupoissa roikkuu...

Tässä esimerkkinä Lidlin valikoimaa

Niin ja mereneläviä saa tavallisista ruokakaupoista ihan eri tavalla kuin Suomesta. Tässä pieni osa erään ison marketin valikoimaa.

Kaikenlaista olisi myynnissä

Espanjan kaupoista saa tietenkin myös kaikenlaisia alkoholijuomia eikä hinta päätä huimaa.

Entäs sitten hajusteettomat pyykinpesuaineet? Mercadonasta löysin yhtä hajusteetonta pyykinpesuainetta, mutta muualla kaikki vauvapyykinkin pesuaineet olivat hajustettuja... ;(

Siesta

Päivisin pikkuliikkeet ja monet muut paikat ovat siestan aikaan kiinni. (No, isot kaupat ovat yleensä koko päivän auki.)

Hyvin tyypillinen aukioloaika pikkuliikkeelle


Tv:stä tulee paljon jotain ennustus-huuhaaohjelmia

Jep. Tuleehan sitä Suomen telkkareista ostos-tv:tä ja erilaisia pelejä, mutta ei kai sentään ennustajia kymmenillä kanavilla näy...

Ennustajia riittää tulkitsemaan tarot-kortteja maksaville soittajille

Lapsetkin valvovat myöhään

Esimerkiksi huvipuistot aukeavat helposti vasta klo 19 & esimerkiksi tämä eräs tapahtuma – jossa oli pikkulapsillekin suunnattua ohjelmaa – alkoi vasta klo 20. Käytiin lapsen kanssa pikaisesti, mutta kaikki hienot esitykset jäivät katsomatta, kun oli pakko laittaa nukkumaan 21 aikaan. Siinähän sitä sitten itse kuunneltiin sisällä kolmeen asti yöllä musiikkia, kun oli ihan viereisessä puistossa. :DEi valvota eläinkaupan oloja – vai ihan sallittua touhua?

Tämä paikka järkytti ja masensi. Pienessä eläinkaupassa kauhea määrä eläimiä pienissä häkeissä. Yhdessä lasikopissa oli helposti esimerkiksi viisi koiranpentua ja viereisessä häkissä pöllö ja toisessa häkissä kymmeniä pieniä lintuja. o_O Kaupassa pörräsi miljoonia kärpäsiä ja haju oli kamala. Ja kuka ostaa itselleen haisunäädän (tai tuon pöllön) lemmikiksi...?

Espanjalaisesta eläinkaupasta... :(
Salaa yritin valokuvailla, mutta vaikka nämäkin kuvat on kamalia,
niin paikan päällä käyminen se vasta järkyttikin.


Bideesuihkujen sijaan bideealtaat

Pohjoismaissa suositaan suihkuja, mutta Espanjassa (ja toki monessa muussakin maassa siis) näkyy asuntojen vessoissa näitä altaita. :DMañana

Noh, sopimukset aikatauluista ei ole aina niin justiinsa Espanjassa. Asiat tapahtuu usein "huomenna", mikä tietenkin voi käytännössä olla myös esim. muutaman päivän päästä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!