tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukuun juttuja

Joulu jo ensi viikolla?! Ei tunnu siltä kyllä yhtään. Joululahjoja on sentään meillä jo paketoitu, joulutorttuja on tehty kerran (nam), piparkakkuja on leivottu iso satsi (en niistä kyllä itse tykkää) & tänään voisi vihdoin hakea joulukoristeet varastosta. N odottaa jo kovasti, että meille tulisi joulukuusi. Monia joululauluja on kuunneltu, mutta neiti lauleskelee vaan päivästä toiseen "Soihdut sammuu...".

Piparkakkuja leipomassa
Tämmöisiä tuli paketoitua N:n pakettiin

Minähän en tykkää talvesta kylmyyden vuoksi. Sormeni ovat aina jäässä, kun on vähänkin pakkasta. (Joo, olen ostanut kymmeniä erilaisia hanskapareja vuosien kuluessa, mutta mikään ei auta. Ja N on ikävä kyllä tässä ilmeisesti äitinsä tyttö...)

Mutta myönnetään: olihan se ihanaa, kun marraskuussa oli pari lumista päivää ja N jo heti aamulla huuteli ihan innoissaan, että "äitii, isiii, tulkaa katsomaan, ulkona on lunta -- mennään jo ulos!". Ulkona sitten leikittiin lumessa ja pulkkailtiin.

Marraskuussa oli pari hienoa lumista päivää Porissa *


Parin päivän jälkeen lumet suli eikä
ole talvesta ollut joulukuussa tietoakaan
Senhän jälkeen ei ole lunta täälläpäin näkynyt. Vettä vaan, jos jotain onkin satanut. Se on sinänsä kiva, sillä kuljen pyörällä päivittäin (ei me toista autoa vielä haluta ostaa, kun ei ole ollut ihan pakko). Mutta kyllähän tämä synkkyys väsyttää vähän liikaa... :(

Onneksi sentään tekojäärata on olemassa! N onkin nyt ollut muutamana kertana luistelemassa ja viime kerralla itsekin laitoin luistimet jalkaan piiitkästä aikaa. Yllättävän hyvin N on pystyssä pysynyt, mutta tekniikka nyt ei tietysti vielä ihan hallussa... :)

Onneksi sentään tekojäärata on olemassa! *

* nämä kuvat mieheni ottamia :D

Gradu on vihdoin taas hieman edennyt, mutta ei se nyt sitten jouluksi valmistunut niin kuin vielä keväänä oli suunnitelmissa... Kesällä elin jossain kauheassa graduahdistuksessa enkä kestänyt edes miettiä niitä juttuja, joten siksi vasta taas nyt syksyllä sen pariin palailin ja hetken aikaa tuossa oli vain odottamista, että sain haastateltavia.

Terveinä ollaan pysytty (N:llä oli joku pieni nuha marraskuussa, mutta noin muuten näitä vinkkejä noudattamalla on pöpöt pois pysynyt). Toivottavasti loppuvuosikin siis terveenä pysytään.

Että semmoista meille. Mitäs teille?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!