keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Lontoo

Muutaman päivän loma Lontoossa on takana. Mies oli (tietenkin) pärjännyt hienosti N:n kanssa kotona – ja vaikka N:llä selvästi ikävä olikin ollut, ei hän ollut perääni itkeskellyt tms., vaan isin kanssa olivat aina esimerkiksi laskeneet, että montako yötä tarvitsee vielä nukkua, että äiti palaa takaisin. Ja toki soittelin Skypellä päivittäin, kun hostellissamme oli ilmainen netti.

Espanjan Aurinkorannikon nähtävyyksistä ja muista olen kirjoitellut aiempaan blogiini monia merkintöjä (ja tulen julkaisemaan ne täällä uusiksi tämän kesän reissun jälkeen päivitettynä!). Aurinkorannikolla olen matkaillut monia kertoja, joten kokemuksia on kertynyt, mutta Lontoosta sellaista merkintää on hieman vaikeampaa siis kirjoitella näin muutaman päivän perusteella... Ihan näitä perinteisiä nähtävyyksiä kun käytiin katselemassa ja niistähän netti on jo täynnä juttuja.

Ryanairin kone @ Tampere-Pirkkalan lentoasema

Lontooseen lensimme Ryanairilla. Lentoliput olivat suhteellisen halvat ja pärjäsimme oikein hyvin pelkillä käsimatkatavaroilla. Kentältä (Stansted) menimme bussilla Lontoon keskustaan. Käytimme mennessä Easybussia (joka oli pahasti myöhässä), mutta Suomeen lähtiessä menimme kentälle Terravision-bussilla. Terravisionin bussilippuja ei tarvinnut tulostaa, vaan heille kelpasi kännykältä näytetty pdf-tiedosto. Myös National Express -bussit kulkevat halvalla. Jos taas haluaa päästä nopeasti, katso Stansted Express -juna.

Kulkeminen Lontoossa. Lontoossa ostimme heti ensimmäisestä kioskista Oyster cardit (+ niihin latasimme rahaa) julkisella liikenteellä kulkemista varten. Visitor Oyster Cardin voi tilata halutessaan kotiinkin jo ennen matkaa. Omassa pankkikortissani ei ole vielä lähimaksuominaisuutta, mutta jos sellainen löytyy, niin sitäkin voi käyttää. Käteisellä ei voi maksaa matkoja.

Meidän hostellimme ei sijainnut ihan keskustassa ja kävimme monissa paikoissa, joten käytimme metroa ja busseja paljon (onneksi on daily cap). Bussithan ovat paljon halvempia (£1.5 per matka, kun Oysterilla maksaa), mutta ruuhka-aikana bussit kulkevat keskustassa todella hitaasti...

Joitakin kuvia matkaltamme.

Trafalgar Square
Big Ben, Buckingham Palace, St James's Park
ja muita "pakollisia" nähtävyyksiä keskustassa
Thames-joella käytiin pienellä risteilyllä, jolloin näki
kivasti maisemia

British Museum (jonne on ilmainen sisäänpääsy, kuten
moniin muihinkin museoihin)


Victoria Stationille kuljimme metrolla paljon majapaikastamme.
Oxford Streetillä riitti shoppailupaikkoja.
Harrods ja superihanat leivokset!

Lontoo oli ihan kiva kaupunki, mutta eipä sellaista tunnetta tullut, että tänne olisi uusiksikin välttämättä päästävä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!