perjantai 28. elokuuta 2015

Gibraltar

Monet Aurinkorannikolla lomailevat tekevät yhtenä päivänä retken Gibraltarille, Britannian hallinnassa olevalle alueelle. Vaikka Gibraltarilla ei enää nykyisin olekaan mitenkään kovin edullisia tax free -hintoja, löytyy sieltä muuten kivasti nähtävää. Varsinkin Gibraltarin kalliovuoren huipulla asustelevat apinat ovat pakollinen nähtävyys! (Tämä merkintä on tuotu aiemmasta blogistani.)

Vuori näkyy heti Gibraltarille tullessa

Miten päästä Gibraltarille? Gibraltarille järjestetään erikseen turistimatkoja (kysy omalta matkatoimistoltasi tai paikallisista matkatoimistoista), mutta päivittäin myös aivan tavallisilla busseilla pääsee. Ota “La Líneaan” menevä bussi esimerkiksi Fuengirolasta (matka-aika 2h) – ks. muut pysäkit ja aikataulut täältä (lataa sivuilta pdf-tiedosto). Hintaa matkalla on reilun kympin per suunta. La Línean bussiasemalta on muutaman minuutin kävelymatka Gibraltarin rajalle. Muista ottaa mukaan passi/kuvallinen henkilökortti!

Muuta infoa

Gibraltarin sisällä kulkee paikallisbusseja, aikataulut ja reitit täällä.

Gibraltarilla käyvät eurotkin (ainakin kaikissa paikoissa, joissa me kävimme), mutta vaihtorahaksi saa yleensä puntia. Yhden pennin kolikon toiselta puolelta löytyy apinan kuva. Kielenä on tietenkin englanti.

Gibraltarin turistikartta - klikkaa nähdäksesi suurempana

Apinat


Gibraltarilla voit nähdä Euroopan ainoita villiapinoita (Gibraltarin makaki).

Ota kaapelihissi (cable car) tai mene taksilla vuoren huipulle ("The Upper Rock"). Apinoita näkee aivan varmasti, sillä ne ovat melko kesyjä, eivätkä pelkää ihmisiä – päinvastoin. Pidä laukustasi kiinni, sillä apinat saattavat viedä sen. Eräskin pieni apina päätti hypätä siellä mieheni selkään. :)

Lue apinoista lisää Gibraltarin sivuilta.

Apinoita näkee aivan lähietäisyydeltä (ja paljon)

Alameda kasvitieteellinen puutarha / Gibraltar Botanic Garden


Nätti puutarha, jossa on kiva kävellä ja katsella erilaisia kasveja.

Puutarha löytyy läheltä kaapelihissejä (ei siis kallion huipulla, vaan alhaalla). Paikasta löytyy paljon muutakin katseltavaa kuin vain kasveja (esim. tykkejä ja hautoja). Nettisivutkin löytyvät, jos lisätietoja puutarhasta kaipailee. Mitään pääsymaksua ei tänne ole.

Puutarhassa on paljon nähtävää

Shoppaile


Main Streetin varrella riittää kauppoja jokaiseen makuun. Me vierailimme Gibraltarilla sunnuntaina, jolloin melkein mitkään kaupat eivät kuitenkaan ole auki, joten niistä ei sen enempää ole sanottavaa. Kannattaa huomata, että lauantainakaan kaikki kaupat eivät ole kovin myöhään auki.

Gibraltaria kaapelihissistä kuvattuna

Muita nähtävyyksiä, joihin ei itse tullut tutustuttua


- Apinoiden lisäksi “The Rock of Gibraltar”:lla voi tutustua mm. Saint Michaelin tippukiviluoliin.

- Delfiiniretki. Bahía de Algecirasin edustalla ui paljon delfiineitä, joita voi lähteä bongailemaan veneretkellä.

- Europa Point. Gibraltarin eteläkärjestä löytyy majakka & Christian Shrine of Our Lady of Europe -niminen entinen moskeija.

Joku patsas Gibraltarilla

Lisää tietoja löydät näistä ja muutamasta muustakin nähtävyydestä Gibraltarin sivuilta.

King's Chapel

** Muut blogimerkinnät Costa del Solin alueeseen liittyen. **

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!