perjantai 28. elokuuta 2015

Marbella @ Costa del Sol

Marbella tunnetaan siitä, että kyseisessä kaupungissa asustaa rikkaita ihmisiä. Kyseinen kaupunki on kuitenkin suosittu matkailukohde myös tavallistenkin turistien kohteena. (Tämä merkintä on tuotu päivitettynä aiemmasta blogistani.)

Miten päästä Marbellaan? Cercanías-junien päätepiste on Fuengirolassa, joten julkisista kulkuneuvoista täytyy valita bussi, jos haluaa päästä Málagan kentältä tai jostakin muusta Auringorannikon kaupungista Marbellaan. Aikatauluja löydät täältä (käy lataamassa pdf).

Marbellassa

Marbellan sisällä pääsee kätevästi kulkemaan bussilla: paikallisbussiliikenteen aikataulu ja reitit.

Nähtävyyksiä

Marbellan keskustasta löytyy vanha kaupunginosa (Casco Antiguo de Marbella), jossa voit tutustua esimerkiksi linnan raunioihin, kirkkoon ja kuuluisaan "Plaza de los Naranjos" -aukioon. Alueella on paljon ravintoloita ja pieniä myymälöitä. (Jos esimerkiksi tulet Fuengirolasta bussilla, voit jäädä pois aivan tämän paikan vieressä! Katso kohta Google Mapsissa.) Lisätietoja alueesta esimerkiksi täältä.

Tämä paikka löytyy Marbellan vanhasta kaupunginosasta

Vanha kaupunginosa Marbellassa (klikkaa suuremmaksi)

Aivan vanhan kaupungin vieressä on puisto (Parque de la Alameda), josta pääsee kohti rantaa pitkin puistoa, joka on täynnä Salvador Dalin patsaita.

Dalin patsaita Marbellassa


Shoppailu

Marbellassa riittää ostospaikkoja jokaiseen makuun! Me kävimme esimerkiksi La Cañadan ostoskeskuksessa, jonne pääsi helposti Marbellan paikallisliikenteen bussilla (esim. L1) sekä keskustasta että linja-autoasemalta. Katso paikka tarkemmin Google Mapsista, jos esimerkiksi liikut autolla.

Kyseisessä ostoskeskuksessa riittää peruspalkkaisen ihmisen rahapussille sopivia kauppoja (C&A, H&M, jne.), mutta myös kalliita merkkivaateliikkeitä. Myös ravintoloita löytyy. Ostoskeskuksen nettisivut.

La Cañadan ostoskeskus

Käydä voi myös esimerkiksi El Corte Inglésin tavaratalossa, jonka lähelle myös pääsee paikallisliikenteen bussilla. Kyseisen ketjun tavarataloja on toki hyvin monessa muussakin kaupungissa!


Tutustu myös näihin 

Puerto Banus -huvipursisatama, nettisivut / Wikipedian sivut.

Joku patsas Marbellassa lähellä Puerto Banusta

Aventura Amazonia Marbella
Seikkailupuisto lapsille ja aikuisille, ks. lisätietoja nettisivuilta.

Vinkki: Marbellasta ei ole mahdottoman pitkä matka Esteponan Selwo Parkkiin.

Lisätietoja turisteille myös Marbellan nettisivuilta.

** Muut blogimerkinnät Costa del Solin alueeseen liittyen. **

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!