perjantai 28. elokuuta 2015

Benalmádena @ Costa del Sol

Tässä merkinnässä esittelen Benalmádenan nähtävyyksiä. Kaupunkiin / kaupungista pääsee helposti lähijunalla tai busseilla. Kaupungin sisällä kulkee paikallisbussilinja, jonka aikataulu ja reitit löytyvät tämän linkin takaa. (Tämä merkintä on tuotu päivitettynä aiemmasta blogistani.)

Benalmádena, läheltä Arroyo de la Miel -asemaa.
Juna-aseman läheltä löytyy paikallisbussiliikenteen pysäkki, jos haluaa matkustaa
Benalmádena Puebloon.

Puerto Marina

Benalmádena Costalla sijaitseva arabityylinen huvipursisatama on hieno paikka, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Alueelta löytyy vähän jokaiseen makuun kauppoja, ravintoloita, baareja jne., joten siellä voi viettää vaikka kokonaisen päivän. (Myöhemmin esitelty Sea Life löytyy myös kyseisestä paikasta.)

Katso sijainti Google Mapsista. Juna-asemalta kannattaa ottaa taksi, jos ei paria kilometriä jaksa kävellä. Bussilla tullessa Fuengirolasta tai Torremolinoksesta päin pääsee melko lyhyen kävelymatkan päähän.

Puerto Marina

Satamasta tehdään merelle esimerkiksi delfiiniretkiä, jos sellainen kiinnostaa.

Buddha-temppeli

Jos buddhalaisuus kiinnostaa, niin Benalmádenasta löytyy hieno temppeli, jossa voi vierailla. Kyseessä on Länsimaiden suurin buddha-temppeli, ja sen sisältä löytyy mm. iso kultainen patsas. Lisätietoja löytyy nettisivuilta, jossa esim. aukioloajat ja ohjeet, miten julkisilla kulkuneuvoilla sinne pääsee. Suosittelen!

Buddha-temppeli Benalmádena Pueblossa

Tämä maisemakuva on otettu Benalmadena Pueblossa,
buddhatemppelin vierestä

Castillo monumento Colomares

Hieno pikkuinen linna, jonne suht halpa sisäänpääsy. Ks. paikan nettisivut. Lapsetkin tykkäsivät! Jos tulet paikallisbussilla M-103, jää pois Las Mimosas -pysäkillä ja suunnista vaikkapa Google Mapsin avulla perille.

Yksi osa linnasta – paljon hienoja pieniä yksityiskohtia

Matkan varrella linnaan mentäessä ohitat myös näköalapaikan, jonne pääsee ylös hissillä. Siellä voi käydä siis maisemia ihailemassa!

Näköalapaikka ja Iglesia de Santo Domingo de Guzmán @ Benalmádena

Muuta nähtävää ja koettavaa

> Näistä kohteista löydät tarkemmin tietoa merkinnästä: Lapsen kanssa Aurinkorannikolla.

Selwo Marina
Lintupuiston (esitellään myöhemmin) vieressä oleva eläintarha/delfinaario, joka esittelee erityisesti Etelä-Amerikan lajeja (mm. delfiinejä, pingviinejä, merileijonia yms.). Varaa aikaa useampi tunti, niin ehdit nähdä kaikki esitykset: delfiinien temput, eksoottisten lintujen esitys, merileijonien temput ja pingviinien ruokkiminen. Selwo Marinan nettisivut, josta löytyy lisätietoja.

Selwo Marina

Sea Life
Normaali sisäänpääsymaksu on mielestäni vähän liikaa tästä paikasta, mutta alennuskuponkien kanssa ainakin lapsille mielenkiintoinen paikka. Akvaario ei ole mikään kovin iso, mutta onpa sinne silti useita kymmeniä lajeja onnistuttu saamaan näytille: meduusoja, mustekala, erilaisia kaloja, kilpikonnia, merihevosia,… Akvaarion nettisivut.

Sea Life

Parque de la Paloma / “Lintupuisto”
Iso puisto, jossa liikkuu vapaana mm. tavallisia kanoja & kukkoja, riikinkukkoja + monia muitakin lintuja ja pupuja. Lämpimänä päivänä on kiva vain kävellä ja rentoutua puistossa. Mitään sisäänpääsymaksua ei tähän puistoon ole, mutta puisto ei ole auki yöaikaan.
Puistoon pääsee monesta suunnasta, esim. osoite: Av del Parque / ks. Google Maps.

Lintupuisto <3

Tivoli World
Huvipuisto, jossa varmasti lapset viihtyvät, mutta löytyy sieltä aikuisillekin tekemistä. Nettisivut.

Köysirata, teleférico
Tämä vie katselemaan nähtävyyksiä vuoren huipulle. Vuoren huipulla pidetään myös petolintuesitys. Nettisivut.

Mariposario de Benalmadena
Perhospuisto (buddha-temppelin läheisyydessä). Nettisivut.


Muut nähtävyydet

Bil-Bil Castle. Tietoja Tripadvisorissa.

Benalmádenan shoppailumahdollisuuksiin ei ole juuri tullut tutustuttua, mutta lähikaupunkien ostoskeskuksista kannattaa lukaista tämä merkintäni!

Benalmadenan rantaa

** Kaikki blogimerkinnät Costa del Solin alueeseen liittyen. **

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!