perjantai 28. elokuuta 2015

Mijas @ Costa del Sol

Mijasiin kuuluu useampi alue, mutta tämä merkintä käsittelee vain Mijasin kylää (Mijas Pueblo). Kyseessä on kaunis ja pieni kylä vuoren rinteellä, jossa on paljon valkoisia taloja, sokkeloisia & kapeita katuja – sekä aaseja! Tämä merkintä on tuotu päivitettynä aiemmasta blogistani.

Mijasin kylä

Miten päästä Mijas kylään? Esimerkiksi Fuengirolan linja-autoasemalta menee busseja noin puolen tunnin välein, ja hintaakin matkalla on vain 1,55e. Aikataulut. Ehdottomasti kannattaa poiketa jonain päivänä. Kylästä löytyy (totta kai) paljon turistirihkamakojuja, mutta myös muutakin.
 
“Burro-taxit”


Aaseilla voi halutessaan ratsastaa tai sitten istahtaa kärryihin; hintaa taisi ratsastuskierroksella olla 10e ja kärrykyydillä 15e. En itse ole koskaan siellä ratsastanut, vaan olen tyytynyt vain silittämään näitä söpöjä eläimiä. Aasien lisäksi Mijasissa (toki myös monessa muussakin paikassa Aurinkorannikolla) voi tehdä kierroksen hevosen vetämillä kärryillä. Itse kuitenkin suosin mieluiten ihan kävelemistä, enkä hyvin hinnoiteltuja turistikierroksia. ;)

Aasit <3

Maisemareitti ja muuta nähtävää

Mijasista löytyy härkätaisteluareena, jonka sisäpuolellekin voi käydä tutustumassa. Taidetaanpa siellä vielä härkätaisteluitakin säännöllisesti pitää.. :/

Härkätaisteluareena Mijasissa

Härkätaisteluareenan läheisyydestä löytyy myös mm. Auditorium Municipal.

Samalta alueelta löytyy lapsille leikkipuisto ja sen vierestä lähtee "maisemareitti" (eli kyseisen alueen ympäri kiertävä reitti), jonka voi kävellä läpi ja katsella maisemia sekä erilaisia kasveja. Matkalla on myös muun muassa rotko.

Maisemareitti kannattaa käydä kulkemassa läpi


Kirkkoja ja muita rakennuksia

Mijasissa on useita kirkkoja, joista itse olen käynyt kahdessa. 
Toinen niistä, "Inmaculada Concepcion", löytyy läheltä härkätaisteluareenaa. Toinen taas on pieni kalliokirkko “Ermita de la Virgen de la Peña”. Eihän näissä mitään kovin ihmeellistä, mutta täytyyhän aina nämä pakolliset rakennukset käydä katsastamassa.

Mijasin kalliokirkko
Muuta

Jonkin sivuston mukaan aina keskiviikkoisin klo. 12-13 keskusaukiolla olisi ilmainen flamenco-esitys. Jos olet tämän todistanut, niin kommentoi. :P

Lähellä aasipysäkkiä on rautainen aasipatsas, jonka päälle saa kiivetä. Lapset ainakin mielellään selkään nousevat, jolloin voi valokuvia ottaa.

Mijasissakin pääsee hevoskärryillä kulkemaan

Lisätietoja paikoista esim. Mijasin kaupungin nettisivuilta.

Kaupungintalo

** Kaikki blogimerkinnät Costa del Solin alueeseen liittyen. **

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!