perjantai 28. elokuuta 2015

Ostoskeskuksia Aurinkorannikolla

Costa del Solin alueelta Espanjasta löytyy useita isoja ostoskeskuksia, joissa voi shoppailla erityisesti monissa erilaisissa vaatekaupoissa. Tästä merkinnästä löydät vinkkejä ostoskeskuksiin, joissa olen itse vuosien varrella käynyt & kulkuohjeet niihin julkisilla liikennevälineillä. Ostoskeskukset ovat usein auki suunnilleen 10-22 välillä (heinä-syyskuussa usein sunnuntaisinkin, mutta muina vuodenaikoina välttämättä ei) eivätkä ne mene siestan aikaan kiinni. Tämä merkintä on tuotu aiemmasta blogistani päivitettynä.

Esittelyssä tässä merkinnässä: Plaza Mayor, Larios Centro (+ Vialia), Costasol Centro, Parque Miramar, Centro Comercial Costa Mijas, La Cañada.


Málaga


Plaza Mayor on hieno ostoskeskusalue Málagassa

1. Plaza Mayor

- Iso ostoskeskusalue lähellä Málagan lentokenttää. Vaate- ja kenkäkauppoja on paljon, mm. perustallaajan rahapussille sopivat C&A, Zara, Stradivarius, Bershka, Maripaz, Nike Factory Store sekä myös kalliita merkkivaateliikkeitä (esim. Massimo Dutti). Ravintoloitakin löytyy monia (mm. Foster's Hollywood, Al Brasileño ja pikaruokapaikkoja kuten Burger King ja TacoBell), joten alueella voi hyvin viettää aikaa kauemminkin. Elokuvateatterikin löytyy.

- Helpoiten alueelle pääsee lähijunalla, joita kulkee 20 min. välein Málagan ja Fuengirolan suuntiin (jää pois Plaza Mayor -pysäkillä). Lisäksi Málagasta paikkaan pääsee kätevästi paikallisbussilla (bussi nro 10).

- Plaza Mayor, Parque de Ocion nettisivut, josta löytyy mm. tarkempi osoite ja kaikki liikkeet lueteltuna.

- Vinkki: Kävelymatkan päässä Plaza Mayorista on IKEA. Hieman joutuu kiertämään, jotta sinne pääsee (junaradan yli kun ei voi hypätä), mutta kävellenkin siis voi IKEAssa samalla reissulla poiketa. IKEAn kanssa samalla alueella on myös mm. elektroniikkaliike Worten.

IKEAkin löytyy

2. Larios Centro

- Ostoskeskus lähellä Málagan keskustaa. Tsekkaa erityisesti Primark-niminen vaatekauppa. Myös monia muita tuttuja liikkeitä löytyy, esim. Zara, Pull & Bear, Pimkie, Dunnes Stores, Celop... Ruokapaikkoja ei ole montaa.

-  Helpoiten ostoskeskuksen lähistölle pääsee lähijunalla, joita kulkee 20 min. välein Málagasta ja Fuengirolan suunnasta. Jää pois Málaga María Zambrano -asemalla, josta on lyhyt kävelymatka Lariokseen tai tule paikalle Málagan paikallisbusseilla.

- Centro Comercial Larios Centron nettisivut, josta löytyy mm. tarkempi osoite ja kaikki paikassa olevat liikkeet.

Larios Centro näkyy taustalla

3. Centro Comercial Vialia 

Vinkki: Aivan Larios Centron lähellä on Málaga María Zambrano -juna-asema, jonka yhteydessä on myös ostoskeskus Centro Comercial Vialia, josta löydät lisää useita liikkeitä (mm. H&M).

Torremolinos / El Pinillo


Costasol Centro


1. Costasol Centro

-  Tämän kauppakeskuksen suurin kauppa on Carrefour, mutta paikasta löytyy myös esimerkiksi joitakin vaate- ja kenkäliikkeitä sekä pari ruokapaikkaa.

- Helpoiten paikkaan pääsee lähijunalla, joita kulkee 20 min. välein Málagasta ja Fuengirolan suunnasta. Jää pois El Pinillo -nimisellä pysäkillä. (Jos tulet Fuengirolasta päin, mene alikulun kautta toiselle puolelle.) Costasol Centroon on pysäkiltä noin kilometrin kävelymatka.

- Katso osoite Google Mapsista; omia nettisivuja ei paikalla ole.

Fuengirola 


CC Miramar

1. Centro Comercial Miramar 

- Iso ostoskeskus. Liikkeitä ja ravintoloita löytyy täältä monenlaisia (mm. Primark, C&A, Zara, Blanco, H&M, Mango, Eroski, KFC, Burger King,...). Myös elokuvateatteri ja karting-rata saattaavat joitakin kiinnostaa.

- Miramariin pääsee Fuengirolan keskustasta helpoiten paikallisbussilla (nro. 1, 4 ja 5), joita menee noin puolen tunnin välein. Kävellenkin keskustasta voi hyvin tulla.

- Miramarin nettisivut, jolta löydät mm. kaikki liikkeet lueteltuna.

- Varsinaisen ostoskeskuksen lisäksi Parque Miramariin kuuluu hieman etäämmällä oleva Parque Miramar -alue. Kyseiseltä alueelta löytyvät mm. elektroniikkaliike Worten, Iceland, Kiabi sekä kenkäkauppa. (Alue on kävelymatkan päässä: ylitä joki siltaa pitkin, kävele Dunnes Storesin ja Lidlin ohi, niin olet pian perillä.)

Dunnes Stores
2. Dunnes Stores Hiper Andalucia

Vinkki: Samalla kertaa (kun poikkeat Miramarissa) voi hyvin käydä katsomassa jo edellä mainitun Dunnes Storesin valikoimaa. Dunnes Stores Hiper Andalucia löytyy Miramarin vieressä kulkevan joen toiselta puolelta.

Mijas Costa 


1. Centro Comercial Costa Mijas

- Tämä ei ole varsinaisesti ostoskeskus, vaan paikasta löytyy El Corte Inglés ja iso hypermarket Hipercor.

- Jos et jaksa kävellä, kauppaan pääsee helpoiten Fuengirolan keskustasta bussilla, jonka suuntana on Las Lagunas (M-127 / linkissä aikataulu .pdf:nä). Sijainti Google Mapsissa.

CC Costa Mijas

2. Carrefour

- Mijas Costalta löytyy nykyisin Carrefour (entisen Euromarketin paikalla) ja sen yhteydessä on pari muutakin pientä kauppaa. Katso sijainti Google Mapsista.

Marbella 


1. La Cañada Parque Comercial

- La Cañadan ostoskeskuksessa riittää peruspalkkaisen ihmisen rahapussille sopivia kauppoja (C&A, H&M, TopShop, jne.), mutta myös kalliita merkkivaateliikkeitä. Ravintoloitakin on jonkin verran.

- Helpoiten paikkaan pääsee Marbellan keskustasta paikallisbussilla (esim. L1).

- Ostoskeskuksen nettisivut. Katso osoite Google Mapsista.

La Cañada


***

Eri kaupunkien nähtävyyksistä tarkemmin kertovia merkintöjäni:
Málaga | Torremolinos | Benalmádena | Mijas Pueblo | Fuengirola | Marbella | Gibraltar

Huomaa lukea myös merkinnät:
Lapsen kanssa aurinkorannikolla - yli 15 kivaa käyntikohdetta
Kulkeminen julkisilla liikennevälineillä Aurinkorannikolla

Kerro kommenteissa, jos olet tutustunut johonkin muuhun ostoskeskukseen Aurinkorannikon alueella! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!