perjantai 28. elokuuta 2015

Fuengirola (+ Mijas Costa) @ Costa del Sol

Aurinkorannikon (lue alueesta yleisesti) tunnetuin kaupunki lienee suomalaisille Fuengirola, jonka nähtävyyksistä kerron tässä merkinnässä. Merkinnässä on myös Mijas Costan alueen ostospaikkoja yms. Tämä on päivitetty merkintä aiemmassa blogissani julkaisemastani tekstistä.

Hiekkarannat ovat Fuengirolassa(kin) hienot, joten niillä viettää mielellään aikaa kesällä aurinkoa ottaen ja meressä uiden. :) Kuitenkin kaupungista löytyy myös paljon muuta tekemistä kaiken ikäisille, jos rannalla löhöileminen ei innosta. Jos matkustat lasten kanssa, lue myös tämä merkintä lapsille sopivista käyntikohteista.

Fuengirolan rannoilla riittää kesällä väkeä

Lähikaupunkeihin (esim. Málaga, Torremolinos, Benalmádena,..) kulkeminen Fuengirolasta tai niistä kulkeminen Fuengirolaan onnistuu parhaiten lähijunalla (renfe) tai busseilla. Junia kulkee 20 minuutin välein (ei yöaikaan), joten aikatauluja ei tarvitse kovin tarkkaan katsella.

Paikallisliikenne. Fuengirolan kaupungin sisäpuolella kulkee muutama paikallisbussi: tämän linkin takaa voi katsella aikatauluja ja reittejä. Hintaa yhdellä matkalla on 1,15e (pikkulapset pääsevät ilmaiseksi). Fuengirolassa kulkee nykyisin myös turistikaupunkijuna, josta voit lukea lisää tästä uutisesta.

Fuengirolan rantakatu –
aamupäivisin on usein hiljaista, sillä ihmiset lähtevät liikkeelle vasta iltaisin

Shoppailu

Ostosmahdollisuuksia on paljon, tässä lueteltuna vain joitakin niistä.

Centro Comercial Miramar. Kätevin paikka shoppailuun on iso Miramar-ostoskeskus. Liikkeitä ja ravintoloita on monenlaisia (mm. Primark, C&A, Zara, H&M, Mango, Eroski, KFC, Foster's Hollywood...). Miramar-ostoskeskukseen pääsee hyvin Fuengirolan paikallisbusseilla (nro. 1, 4 tai 5) tai vaikka kävellenkin, sillä matkaa keskustasta ei ole kovinkaan paljon. Ostoskeskuksen nettisivut.

CC Miramar

Kävelymatkan päässä Miramar-ostoskeskuksesta (joen toisella puolella) on Dunnes Stores, josta löytyy varsinkin vaatteita ja erilaisia kotitaloustarvikkeita. Kauppa on edullinen, joten kannattaa sielläkin ehdottomasti poiketa! Myös Fuengirolan keskustassa – Centro Comercial Las Rampas -alueella – on toinen ketjun liike.

Parque Comercial Miramar. Kun Dunnes Storesin ohi jatkaa kävelemistä eteenpäin, löytyy mm. Lidl ja Miramar-ostoskeskukseen kuuluva alue, josta löytyy mm. brittiketju Icelandin kauppa ja elektroniikkaliike Worten sekä vaateliike Kiabi. Jos jatkaa alueelta eteenpäin isoa tietä pitkin, saapuu jonkin ajan kuluttua Carrefourin kohdalle.

Dunnes Stores

Mijas Costalta – ei kuitenkaan siis ihan edellisten vieressä – löytyy iso HiperCor & El Corte Inglés -tavaratalo, jonne pääsee esim. bussilla keskustasta (suuntana Las Lagunas). El Cortesin liikkeitä on toki monessa muussakin paikassa.

Sekalaisia. Lisäksi Fuengirolassa on vähän jokaisessa kadunkulmassa bazareita / kiinatilpehöörikauppoja, joissa myydään halvalla vähän kaikkea: vaatteita, kenkiä, tavaroita,… Näissä liikkeissä kannattaa poiketa, sillä niistä löytyy edullisesti tavaroita laidasta laitaan. :) Ja rannasta tietenkin löytyy paljon turistirihkamakojuja, jos haluaa perinteisiä ylihinnoiteltuja matkamuistoja ostella.

"Kiinakauppoja" – isompia ja pienempiä – löytyy Fuengirolasta todella paljon
Fuengirolan keskustan renfe-aseman vierestä löytyy kauppahalli, jossa myös voi poiketa ostelemassa hedelmiä, lihaa tai vaikka mausteita.

Fuengirolan kauppahalli löytyy renfe-aseman vierestä

Tämä tuskin suomalaisia matkailijoita juurikaan kiinnostaa, mutta onpa Fuengirolassa myös suomalainen ostos- ja palvelukeskus: Centro Finlandia. Lisäksi suomalaisia elintarvikkeita myyviä kauppoja on useampia muuallakin.

Markkinat ja kirpputorit

Markkinoita järjestetään monissa Aurinkorannikon kaupungeissa. Markkinoilla kannattaa käydä, jos haluaa ostella matkamuistoja tai vaikkapa hedelmiä. Tungoksessa kannattaa varoa varkaita!

Tiistaisin markkinat Fuengirolan feria-alueella. Lauantaina "rastro" (kirpputori) feria-alueella. Sunnuntaina markkinat Méndez Núñez -kadulla.

Tiistaisin Fuengirolassa on isot markkinat feria-alueella

Sohailin linna (Castillo de Sohail)

Kiipeä kukkulalle ja käy tutustumassa wanhaan linnaan. Linnassa ei juurikaan ole mitään ihmeellistä katseltavaa, joten aika tylsä paikka, mutta näköalat ovat hienot (ja lapsilla voi olla hauskaa kiipeillä linnan torneihin todella ahtaita portaikkoja pitkin). Sisäänpääsymaksu on muutaman euron verran. (Tämän sijaan menisin tutustumaan esim. Málagaan Gibralfaron linnaan.) Linnasta löytyy paljon historiallista tietoa esim. Wikipediassa (es).

Sohailin linna

Eläintarha, vesipuisto, huvipuisto yms.

> Näistä kohteista löydät tarkemmin tietoa merkinnästä: Lapsen kanssa Fuengirolassa.

Bioparc Fuengirola (ennen Fuengirola Zoo)
Ihana eläintarha, jossa aikuinenkin viihtyy hyvin! Aikuisilta sisäänpääsymaksu on parikymppiä ja lapsilta vähän vähemmän. Suosittelen ehdottomasti käymään, jos eläintarhat kiinnostavat. :) Nettisivuilta löydät lisätietoja eläintarhasta. Auki ympäri vuoden.

Parque Aquático Mijas

Ihan kiva vesipuisto liukumäkineen. Jos kävely ei innosta, vesipuistoon pääsee esim. bussilla Fuengirolan keskustasta. Vesipuiston nettisivut, josta löytyy lisätietoa aukioloajoista yms. Auki vain kesäaikoina.

Minigolf / Fuengirola Adventure Golf
Tämä kiva minigolf-rata sijaitsee lähellä Miramar-ostoskeskusta. Nettisivut, joilta löytyy lisätietoja.

Sould Park
Huvipuisto sataman lähellä pikkulapsille. Yleisesti ottaen laitemaksut ovat 2,5e per "matka". Nettisivut. Auki vain iltaisin.

Sould Park on kiva pienille lapsille!


Muuta katseltavaa

Satama-alueella voi käydä kävelemässä. Ihan nätti paikka, mutta eihän siellä mitään sen ihmeellisempää. Lapset voivat toki käydä heittelemässä sataman kaloille vaikka leivän palasia, sillä niitä siellä paljon uiskentelee.

Fuengirolan satama

Espanjan tunnusmerkki härkä (oikeammin alun perin erään brandymerkin mainoskampanjoita varten pystytetty..) löytyy kukkulan päältä Torreblancan kaupunginosasta. Kukkulalle (katso osoite Google Mapsista) pääsee kiipeämään pientä polkua pitkin. Kukkulalla voi härän lisäksi ihastella hienoja näköaloja!

Härkä-patsas

Finca del Secretario - historiallisesti merkittävä paikka, wanha kylpyläalue yms. Osoitteen ja aukioloajan löydät esim. täältä.

Kirkkoja löytyy useampia, esimerkiksi Plaza de la Constitución -aukiolla keskustassa on yksi merkittävä.

Missä syödä?

Wok Directo - Buffet Wok. Ravintola sijaitsee lähellä Miramar-ostoskeskusta, joskin ketjun ravintoloita on muuallakin Costa del Solin alueella. Nettisivut. Kannattaa ehdottomasti käydä! Ruokaa saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja valinnanvaraa riittää. Lautaselle saa valita seisovista pöydistä itse haluamansa lihat ja kasvikset, jotka wokkipannulla tai grillissä sen jälkeen paistetaan aivan silmiesi edessä. Myös muita ruokia on tarjoolla (esim. kiinalaista) ja jälkiruokapöytäkin on monipuolinen. Ps. Lounasaikana arkena hinta on halvempi kuin iltaisin ja viikonloppuisin.

Wok Directo Fuengirolassa (Miramarin lähellä)

Kiinalaiset ravintolat. Niitä on paljon... Ainakin esimerkiksi Hong-Kong -nimisessä kiinalaisessa (sijainti) sai halpaa ja hyvää ruokaa. Esim. päivän menu oli 5,5 euroa ja sisälsi siis kolme ruokalajia + jälkkärin (vuonna 2015).

Intialaiset ravintolat. Niitäkin riittää paljon... useissa on tullut käytyä eikä mistään ole valittamista ollut. Ruoka on niissä kohtuuhintaista.

Bahia. Los Bolichesissa (San Rafaelin aukion laidalla) sijaitseva ravintola, joka täytyy mainita nyt vain siksi, että olen paikassa käynyt muutaman kerran ja aina ollut tyytyväinen ruokaan. Ruoka on melko tavallista, mutta hyvänmakuista ja annokset ovat kohtuuhintaisia sekä kooltaan riittävän suuria. Nettisivut, josta löytyy osoite ja muuta tietoa.

Fuengirolan feria-alueen portit

* Muut merkinnät Costa del Solin alueeseen liittyen. *

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!